Cosplay: foto en conventies, hoe doe ik dat?

cosplaying is erg leuk en als je dan je nieuwe outfit hebt aangedaan, en alle starende blikken in de trein of onderweg heb overleefd, dan kan de pret beginnen op de conventie die je bezoekt.

Maar dan, nu heb je zoveel tijd aan je outfit besteed en gelukkig ben je ook nog de enige( in ieder geval met zoveel detail) in deze outfit, maar ehh nu zou het toch ook wel leuk zijn als je op zijn minst een mooie herinnering overhoudt aan deze conventie
En wat is er mooier dan een beeld, bevroren in de tijd, die ook later aan anderen kan laten zien hoe goed en creatief jij eigenlijk altijd bent
Maar eh foto’s,tja daar had ik niet op gerekend hoor, wat nu?

Nou niet getreurd, zoals je waarschijnlijk al gehoord en of gemerkt hebt lopen er op beurzen en buiten altijd wel mensen rond met de vraag;”ehh mag ik je misschien even op de foto zetten?”, en natuurlijk zo professioneel als jij al bent laat je jezelf van de beste kant zien natuurlijk.Maar wat is dat eigenlijk die beste kant? En die foto eigenlijk wat gebeurt daar mee?
Maar wat is dat eigenlijk die beste kant? En die foto eigenlijk wat gebeurt daar mee?

Wel niet getreurd, met deze eenvoudige tien stappen, kom jij altijd als beste voor de dag en heb je er later zelf ook nog wat aan!

10.Doe aan een goede voorbereiding

Ja duhh, dat deed ik al, denk je nu bij je zelf maar nee, er zitten altijd dingen bij die je niet kan voorzien of voorkomen. Maar door een goede voorbereiding, hebben die kleine gebeurtenissen een minder grote impact op je gehele cosplay. Zorg in ieder geval voor voldoende rust vooraf, neem iets te drinken mee (water) en spulletjes om je cosplay bij te werken waar nodig (kleine reparaties) maar denk ook aan materiaal om jezelf te promoten en jezelf makkelijker later terug te vinden op foto’s!(gelukkig ben je dit al aan het doorlezen dus met voorbereiden zit het wel goed)

9.Ken je karakter, en oefen voor de spiegel! 

Natuurlijk ken jij het karakter waar je de Cosplay van doet ontzettend goed, maar helaas is dat niet voor iedereen het geval. Dus als iemand je op de gevoelige plaat(of smartphone) wil vastleggen neem jij de meest aantrekkelijke pose aan, dat is diegene die natuurlijk erg bij je karakter past!
Omdat jij al in de spiegel hebt geoefend, weet jij nu precies hoe je erbij moet staan om zo mooi mogelijk over te komen

8.Houdt er rekening mee dat je foto’s voor langere tijd rondgaan 

dus jou cosplay op internet kan je nog jaren op allerhande site tegen komen, dus wil je natuurlijk wel een mooie foto van jezelf,niet eens in vreemde pose, waar je met je ogen op dicht staat of anderzijds, tenminste je wilt jezelf niet jaren later terug zien dat dat broodje met sesamzaad en ketchup wel erg lekker was!!
Omdat tegenwoordig alles digitaal gaat kan je natuurlijk even samen met de “fotograaf” je foto’s doorlopen en hem vragen om degene die niet zo mooi zijn niet te gebruiken of eigenlijk te verwijderen, als dit op een normale manier gaat, zal deze hier zeker gehoor aan geven. Uiteindelijk willen jullie allebei toch het beste resultaat.

7.Camera,klaar actie!

Niks is storender als er een foto van je genomen wordt, als je er zelf nog niet klaar voor bent! Je kent het wel, de vraag:”mag ik je op de foto zetten” met beduusde stem. Ja natuurlijk antwoord jij. Maar voordat je jezelf goed geposteerd hebt en make-up of schmink hebt aangepast, hoor je “bedankt”en weg is hij of zij!
Tip je kan antwoorden met de vraag of de fotograaf even wil wachten zodat jij je beste pose aan kan nemen, of een misschien iets rustiger achtergrond opzoeken voor een beter resultaat. Je foto wordt er alleen maar beter van en zoals gezegd foto’s kunnen je nog jaren achtervolgen!

6.Hallo ik ben een professioneel model hoor!

ook het model zijn neemt serieus wat tijd in beslag om zo goed als mogelijk te poseren. Houd daarom, achtergrond,omgevingslicht en pose naar de camera altijd goed in de gaten.
Het licht is je grootste vriend! Maar helaas ook je grootste vijand!Wat dat inhoudt komt hierop neer; je hebt licht nodig om een foto te nemen. Het nemen van een foto is namelijk niets meer dan het vastleggen van licht op een object wat daar gevoelig voor is, zodat het licht hierin brand en dus een afdruk achterlaat! Tja het zal wel maar kort gezegd betekend dat dus dat je genoeg licht nodig hebt om een goede foto te kunnen nemen.
Let wel dat video camera in close up niet echt vriendelijk voor je zijn met led licht er zijn er die meteen de trilling erbij opnemen, maar belangrijker voor jou is als model dat een bepaalde pose of houding en de daarbij behorende schaduwen een foto kunnen maken of breken.

5.tips van de Pro!

Maak scheiding tussen je ledematen van je lichaam . Het voorkomt niet alleen dat de arm / poot tegen je wordt gedrukt om vet uit te smeren, het is ook een optische illusie voor een slanker uiterlijk in termen van totale breedte. Een eenvoudige cheat die een groot verschil maakt
afslanken met licht
veel slanker dan  je denkt

4.Heb een basisbegrip van licht.

Als je bijvoorbeeld een arm naar het licht heft, kan het een hele F-stop helderder in de camera zijn dan uw gezicht (het voorwerp dat het dichtst bij de lichtbron is volgens de omgekeerde kwadratische wet). Het zal ook een schaduw over je werpen. Je kunt dit tegengaan door je andere arm te gebruiken (!) … of je arm een ​​fractie naar achteren bewegen, weg van de directe lichtstraal. Leren hoe licht valt is van onschatbare waarde. Vraag wat je belangrijkste licht is en werk er dan naar toe.
kijk zo krijgt je gezicht ook aandacht

3.Herken wanneer je ogen over-roteren 

Het is altijd aan te raden om de lijn van je neus te volgen om je zicht centraal te houden. Dit weerhoudt je ervan om te kijken naar de vale ogen van te veel wit van het oog.
ik snap dat je wilt zien wat ik doe, maar beter van niet

2.Weet hoe ver je je hoofd kunt draaien voordat je neus ‘je wang breekt’ 

Ga terug naar de spiegel om te zien welke hoek te ver wordt. Dit is misschien een afstervende regel, maar een die veel mededingingsrechters nog steeds in aanmerking nemen, dus de moeite van het bewust zijn waard.
Verleng uw nek om hoogte en evenwicht te simuleren. Mogelijk een van de moeilijkste dingen om te onthouden omdat het echt onnatuurlijk aanvoelt. Ga voor de spiegel staan ​​en kijk naar jezelf … ga normaal staan, rol dan je schouders naar achteren zodat je gezicht naar voren kan komen … let op het verschil in de breedte van je nek? Een instant-afslank-truc.
Ga nog een stap verder door je kaak naar de camera te laten gaan als je een sterke lijn wilt die door de schaduw wordt gecreëerd.
goh nooit geweten dat je zo een sterke lijn had!?
Als je slanker wilt lijken, kun je een ‘valse taille’ creëren . U kunt dit doen door uzelf op de camera te plaatsen en vervolgens de taille te creëren die u wilt zien met de positie van uw handen op uw ‘heupen’. Zie … handig hè 🙂
het juiste licht scheel uren in de sportschool
Houd uw handen los en vochtig . De term ‘ballethanden’ wordt vaak gebruikt … maar als je bent zoals ik en het enige dansen dat je doet, is schuifelen, gebruik dan dit; houd je middelvinger lager dan de anderen terwijl je ze ontspant met een lichte curve. Klonter uw vingers niet samen en vermijd het tonen van de rug van uw hand. Waarom? Omdat de ruggen van de handen groot en lelijk zijn … zijn de zijkanten van de handen klein en sierlijk
ik leef misschien op te grote voet maar mijn handjes

1.Speel met wat beschikbaar is .

Als je een vloeiende jurk draagt, speel ermee door het in de lucht te gooien of de beweging in de bodem te bewerken. Vergeet niet dat als u een broek draagt, uw benen niet zo aan elkaar hoeven te worden geklemd.
Doel is om een soort natuurlijke beweging in het beeld vast te leggen
mooie cosplay foto’s zijn belangrijk 
klik me om meer te zien
Nou nu ben je eigenlijk wel van alles op de hoogte en kan er niks meer mis gaan toch? Of zou er misschien toch nog iets zijn?

Wel om eerlijk te zijn, kan je eigenlijk alles hiervoor wel vergeten als je dit maar onthoud: “neem je eigen tag mee”
Het is in deze dagen gemakkelijk om een manier te vinden om kaartjes van jezelf te maken, met daarop in ieder geval een tag van jezelf, met bijv je instagram adres, facebook of andere social tag . Dus wees voorbereid en geef de fotograaf een kaartje met je facebook adres of instagram of andere waarnaar hij de foto’s kan posten of je kan taggen zodat jij niet zozeer hoeft te zoeken.
Als je al het voorgaande in acht hebt genomen, zijn dit foto’s die nog jaren later succes opleveren of in in ieder, mooie herinneringen op roepen aan een geslaagde conventie!
link naar tag kaartje!
voorbeeld: voorkant achterkant.voor photoshop, paint en word
Leuk dat je mijn foto nam op [ naam conventie], ik zou het erg op prijs stellen, als je mij het resultaat zou doen toekomen, zodat ik ook aand anderen jou fotos en mijn cosplay kan laten zien
U kunt de foto’s plaatsen via facebook of instagram met de [naamtag] vermeld in de tekst.
of u mag ze ook mailen naar[veilig mail adres algemeen bijv: GC&Mfotos@gmail.com]
of u kunt ze plaatsen in facebook groep[ link naar facebook groep bijv: https://www.facebook.com/groups/GamesCosplayenMeer] zo zal je altijd  je fotos terug kunnen vinden. is het natuurlijk wel zaak dat degene ze ook plaatst!
Maar ja dat heb je dan weer niet in de hand

copyright van de foto’s en gedeelte van de tekst behoort aan; Peta Pixel.com en fotograaf Jen Brook.


Sluit Menu