Game of Thrones Seizoen 8 teleurstelling?

Game of Thrones uitkijk

Game of Thrones Seizoen 8 21/05/19

De winter is voorbij tijd voor een warme zomer.

wat te doen zonder je favoriete serie en was het een succes of niet

Zo het moet er dan toch van komen, Game of Thrones, en ja we gaan het erover hebben..
dus ben jij fan van de serie(of niet) lees dan mee over hoe het ervoor staat nu [letop! kan spoilers bevatten]

Zo seizoen 8 dus van de favoriete serie van velen, en voor sommigen(zijn die er dan?) een serie die totaal nieuw voor je is!(maar kan me niet voorstellen dat die mensen er zijn!
Het is niet zomaar een serie, wat wel bewezen wordt door het feit dat deze serie zoveel media aandacht krijgt dat het misschien zelfs wel wat overdreven is dat wij er over schrijven,maar dat gezegd hebbende laten we kijken wat het is dat zoveel sterke emoties oproept bij mensen.

Het is bijna het einde van het seizoen als iedereen samenkomt in een tot dan toe langverwacht gevecht, met de Night King, een figuur die eigenlijk niet in de originele boeken voorkomt maar een creatie is van de serie, en met succes. Nadat in seizoen 7 een van Daenarys Targaryens draken werd gedood en weer tot leven werd gewekt en tegen de Night Watch werd gebruikt, kom t deze nog een keer terug in een wat door iedereen al sfinale werd verwacht, gevecht van de Night King en zijn doden leger versus John Snow [Targeryen] en Daenarys Targaryen helaas voor de Night King wordt dit verhinderd door Arya Stark.
Let wel dit alles gebeurt niet door eerst even wat af te slachten, een onmetelijk groot leger van doden, en even later ook weer tegen de genen die al dood waren aangevuld met diegenen die net ervoor dood zijn gegaan!
[snap je het nog!?]
Maar zoals verwacht komen in ieder geval alle helden als winnaar uit de strijd, maar natuurlijk niet zonder verliezen, wel eerlijk is dat iedere speler van belang ten minste een dierbare verliest, waaronder onder andere
Jora Mormont, Beric Dondarrion, Theon Greyjoy en Eddison Tollet(Night Watch).


zo hebber we er al heel wat zien gaan in deze serie
Natuurlijk ook (gek het leken er meer) honderden Dothraki, Unsullied en North man die zijn omgekomen.

Maar na al dit geweld en met Arya Stark als held(in), blijft er nog altijd natuurlijk die vervelende Cersei Lannister,die tegen alles in maar blijft volhouden dat die IJzeren Troon van haar is.
Dus ja er zit nu weinig anders op dan ook maar even die kant op te gaan, en de troon dan maar hardhandig in te nemen. Ondertussen speelt nog de afkomst van John Snow(voormalig bastaard maar volgens bloed de rechtmatige eigenaar van de troon van zwaarden), en alhoewel hij Daenarys er “hartstochtelijk”van probeert te overtuigen geen interesse te hebben of op zoek is naar enige macht hebbende rol van betekenis, geeft Daenarys hem toch te kennen dat als hij dit “geheim”met anderen deelt, dat het einde van hun zou beteken! Dus ja dan zit er natuurlijk maar weinig anders op dan dit met je stiefzusjes te delen, en alhoewel er geen Instagram of Facebook is, hebben we daar Tyrion Lannister. En ja dan heb je geen Twitter meer nodig om het nieuws te verspreiden.

Tja en dan staat de wereld al snel op zijn kop, nu weet Tyrion het, (spoiler Sansa Stark verteld het door, tja een hoop van Geofry geleerd) en dan wordt al snel ook Lord Varys ingelicht.

Die ziet nu wel in dat Daenerys trekjes begint te vertonen van de voor heen gek geworden koning, dus wat dan? Tja ook al wil hij zelf niet, John Snow word bij thuiskomst toch gevraagd door Varys, om de IJzeren Troon te claimen en zo voor iedereen goed te doen. Dat loopt dus voor een van beide slecht af en zo moeten we alweer een sterk (naar mijn mening) karakter missen.Want Daenerys (die net door tussenkomst van Euron Grauwvreugd, nieuwe lover van Cersei en Koning van de IJzerlanden, een draak verliest, is niet zo blij met dit ‘veraad’en veroordeeld Varys ter dood, door de laatste overgebleven draak hem in een lucifer te laten veranderen.

Ja je begrijpt dat het Tyrion die zich toch een beetje achteraf heeft gehouden en Daenerys heeft ingelicht over het feit dat iedereen nu wel zo een beetje weet wie John Snow is, het niet echt lekker zit en zo worstelt hij met het feit dat Daenerys, Konings Landing plat wilt branden. Hier komen duizenden onschuldigen om en daar wil hij niet verantwoordelijk voor zijn.Dus Jamie Lannister gevraagd dit alles te voorkomen door zijn zus en geliefde Cersei mee te nemen.

Maar voordat dit kan plaatsvinden, word er nog een poging gedaan om Cersei zich te laten overgeven, maar die geeft als antwoord het hoofd van de gevangen genomen Missandei.


Tja dat is er wel een beetje om vragen natuurlijk; en dan komt in het laatste en zesde deel( gewoon twee delen genept, al had ik het na deel 4 al wel een beetje gezien). Het ultieme einde waarin we gaan zien dat Konings Landing verovert word door Daenerys, John Snow en Grijze Worm. En alhoewel de klokken luiden en eenieder zich overgeeft en begrijpen dat Cersei heeft verloren, komt de ware Daenarys naar boven en brand ze alsnog alles en iedereen plat, zoals de laaste woorden van de gekke Koning “laat ze allemaal maar branden”.


Tja het einde, het is voorbij over en gebeurd geen IJzeren Troon meer(weg gesmolten), geen Daenarys meer(dood gestoken door John Snow), Sansa al Koningin van het Noorden, Brandon Stark, die zich als nieuwe Koning van de Zes Landen(realms), door iedereen laat uitschelden als Gebroken Koning!! En dan Arya Stark die de wijde wereld intrekt als ontdekking reiziger.

En wat gebeurt er met John? Die gaat terug naar de Nachtwacht (welke niet meer nodig is want de Night King is dood en de poort voor het Vrije Volk staat open!) maar daar is niks meer te doen dus eindig het met het shot dat John met het Vrije Volk en Tormund Giantsbane, de Muur achter zich laat.

Tja dat was het dan voor mij persoonlijk; ik bleef achter met een rot gevoel na deel 4, want daarna kon het alleen maar berg afwaarts gaan,(en dat ging het ook) Zeker niet wat ik verwacht had en voelde me wel een beetje tekort gedaan dat ik hier bijna twee jaar op heb moeten wachten! Maar ja het is nu een maal zo ver en we zullen het ermee moeten doen, het is niet anders.

Dus ja, de winter is voorbij; maar op deze manier voelt het wel aan als een hele lange Zomer!
Dan maar naar het tweede seizoen van Killing Eve kijken! Is daar eigenlijk al eens een Cosplay van gedaan!?

show me some love 

Sluit Menu