Japanmarkt zaterdag 09 juni leiden

Japanmuseum SieboldHuis

Japanmuseum SieboldHuis is een onafhankelijke stichting (Stichting Japanmuseum SieboldHuis), opgericht in 1999 om uiting te geven aan de bijzondere en lange relatie tussen Japan en Nederland. In 2005 opende het museum haar deuren. Naast tijdelijke tentoonstellingen met uiteenlopende Japan-gerelateerde onderwerpen biedt het SieboldHuis met de vaste Siebold-collectie het mooiste uit het oude en nieuwe Japan. Prenten, lakwerk, keramiek, fossielen, herbaria, geprepareerde dieren, munten, kleding, oude landkaarten en honderden andere schatten. Alles in tussen 1823 en 1829 in Japan verzameld door de arts Philipp Franz von Siebold. Deze voorwerpen komen uit de collecties van Naturalis Biodiversity Center, Nationaal Museum van Wereldculturen en de Universiteit Leiden.

Japanmuseum
Sieboldhuis
Rapenburg
Groenhazengracht
Zondag 9 juni
Leiden

Japanmarkt 2019 vindt plaats Zaterdag 09 juni 12:00-17:00 Leiden!

Programma Japanmarkt 2019

Opening Japanmarkt                                                                                   In aanwezigheid van de ambassadeur van Japan Hiroshi Inomata en de Wethouder Cultuur van gemeente Leiden Yvonne van Delft wordt om 12.00 uur de Japanmarkt 2019 groots geopend door Kris Schiermeier, directeur van Japanmuseum SieboldHuis. De opening zal worden aangekondigd met oorverdovende Taiko-drums.

Museum

Breng tijdens de markt ook zeker een bezoek aan Japanmuseum SieboldHuis, de organisator van de markt. In het SieboldHuis is de tentoonstelling ‘Japans naakt’ te zien. Deze tentoonstelling legt door ruim honderdtwintig naaktfoto’s de geschiedenis van de Japanse naaktfotografie bloot. Door deze tentoonstellingen zullen speedrondleidingen worden gegeven. Bekijk ook zeker de vaste tentoonstelling en ga terug in de tijd, naar het Japan van bijna tweehonderd jaar geleden!


Markt & Foodcourt

Op het Rapenburg zal een uiteenlopend aanbod van Japanse (culturele) waren te zien zijn. Het Foodcourt is weer te vinden op de aangrenzende Groenhazengracht. Hier is ook zitgelegenheid en een toiletgroep. Proef op het Foodcourt heerlijke sushi of ga voor iets nieuws en probeer takoyaki of gyoza! Om de dorst te lessen zijn er verschillende Japanse frisdranken te verkrijgen of authentieke sake.


Japanse Vechtsportdemonstraties

Voor spektakel kun je aan het einde van de marktroute binnenlopen bij het Rijksmuseum van Oudheden, schuin tegenover Japanmuseum SieboldHuis. Daar worden gedurende de hele middag vechtsportdemonstraties gehouden.

Yosakoi & Taiko drums

Op de Groenhazengracht zijn wervelende optredens van de festivaldansgroep Raiden Yosakoi en Pure Percussion. Een ideale plek om onder het genot van een hapje & drankje van het Foodcourt even bij te komen!  

Komt u met de auto naar de Japanmarkt? U kunt ook parkeren in de diepste garage van Europa: 22 meter onder de grond én voldoende en ruime parkeerplekken. Bovendien ligt Parkeergarage Lammermarkt op loopafstand van alle Leidse musea in de binnenstad.

Sluit Menu